Smaragd Turbó Gyökeresítő

Összetétel

Nitrogén (N)3,3%
Karbamid-nitrogén (UN)3,3%
Foszfor (P2O5)24,2%
Kalcium-oxid (CaO)4,4%

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai célGyökeresedés serkentő

A Smaragd Turbó Gyökeresítő lombtrágya egy speciális starter összetételű termék. Magas foszfor tartalma mellett kalciummal, nitrogénnel segíti a kezdeti fejlődést. Nagyon gyorsan és könnyen felvehető, speciális formulázású, alacsony szerfelhasználás mellett is igen hatékony.

Lombtrágyázás

Foszfortúlsúlyos starter lombtrágyaként a gyökeresedés és növekedés indítására,  és a virágképződés erősítésére javasoljuk. A fiatal növények "energia feltöltésével" az osztódó szövetek a gyökér és hajtás tenyészőcsúcsokon sokkal aktívabbak lesznek. Az intenzív gyökeresedés szinte egyenes arányban javítja a növekedést, fejlődést, hiszen a jobb tápanyag és vízfelvétel aktívabb asszimilációt és növekedést tesz lehetővé (erősebb motor, nagyobb teljesítmény).

A kalcium tartalom a fiatal szövetek sejtjeinek falát erősíti, ezzel segít a szárszilárdításban, de a kertészeti és szántóföldi növények oly gyakori korai kalcium hiánybetegségeinek megelőzésében is, mint csúcsszáradás,  levélszél barnulás, majd később a termés csúcsrothadása, vagy szártörés, tányérrothadás.
Nitrogén tartalma alacsony, nem korlátozza a felhasználhatóságát, de javítja a felvételét.

Kiemelt növények: minden kertészeti és szántóföldi kultúrában egyaránt használható és javasolt.

Adagolása 3-5 l/ha egy-egy kezelésnél, melyet szántóföldön 1,5 % töménységig, kertészetben 0,6-1,0 % töménységgel juttathatjuk ki. Takarékosságból a jól végzett sorkezelés jelentős költségcsökkentéssel jár, mert a lémennyiség csökkenéssel arányos lehet szermegtakarítás.

Gyökér lombtrágya oldat adagolása

Kultúra

Hektár dózis

Dózis 10 l vízhez

Kijuttatás

Zöldségfélék

2 x 5 l/ha

50-100 ml

Gyökeresedés alatt, majd virágzáskor

Szántóföldi kultúrák

1-2 x 4 l/ha

50-100 ml

Gyökeresedés alatt virágzásig

Gyümölcsösök

3 x 4 l/ha

50-80 ml

Sziromhullás után 3 kezelés

Szőlő

3 x 3 l/ha

40-70 ml

Hajtásnövekedés, betakarítás előtt, és erős terheléskor a szüret után

Smaragd Turbó Gyökeresítő
Rosier