Tevékenységeink

Műtrágya, szerves trágya kereskedelem

Bioaktív összetételű

Bioaktív, tehát élettanilag aktív hatóanyagot, vagy ásványi tápelemek mellett azt is tartalmazó műtrágyák, mint pl. a Fosfitex család.

Kertészeti

A tápanyagellátás műtrágyái, melyek jellemzően klórmentesek, vagy alacsony klór és nátrium tartalmúak a kertészeti növények általánosan nagyobb érzékenysége miatt.

Alap- és fejtrágyák

Általában lassú, vagy lassított oldódásúak. Szemcseméretük szemcsés, granulált, kristályos, kopaktált, ritkábban por. Ösztételük szerint mono, keverék és összetett komplex műtrágyák lehetnek. A megfelelő összetételűeket starterként is használjuk.

Lombtrágyák

A lombon történő tápanyag kiegészítésre, illetve az élettani folyamatok szabályozására alkalmas komplett, vagy mono készítmények, mint például Fosfitex család, Rosaliq, vagy Rosasol lombtrágya család.

Öntöző

A tápoldatozás tápanyagszolgáltatói. Vízben maradék nélkül oldódó műtrágyák, melyekkel különböző körülmények között megoldható a növények komplett tápanyagellátása is.

Szántóföldi

A tápanyagellátás alapjaiban minimális a különbség ekrtészet és szántőföldi növénytermesztés között, a műtrágyák között elsősorban a klórtartalom és az eltérő összetétel igény miatt külön csoportot képeznek a növénytermesztés műtrágyái.

Alap- és fejtrágyák

A talajműveléssel tenyészidő előtt kijuttatandó tápanyagot komplex vagy mono formábantartalmazó műtrágyák. A szántóföldi növények kisebb klórérzékenysége miatt többségében klórt tartalmaznak, de néhány klórra érzékeny kultúra miatt (pl. dohány) szulfát alapú műtrágyák is használatosak.

Lombtrágyák

A szántóföldi növények lombon történő tápanyag kiegészítésére, illetve az élettani folyamatok szabályozására alkalmas komplett, vagy mono készítmények, mint például Fosfitex család, Rosaliq család, Rosasol lombtrágya család.

Növényvédő szer kereskedelem

Széleskörű kapcsolatok a hazai gyártók és növényvédő szer gyártói képviseletekkel.

Elsősorban a kertészeti termesztés növényvédelmi problémáinak teljes lefedését szolgáló paletta áll rendelkezésünkre különböző beszállítóktól.

 • Gombaölő szerek,
 • rovarölő készítmények szívó, rágó, atka és egyéb hatással.
 • Gyomirtó szerek,
 • növényvédelmi segédanyagok,
 • kiegészítők.

Mezőgazdasági takaró és fátyolfóliák, kiegészítő termék kereskedelem

Hajtató berendezések külső és belső takaró fóliái különböző vastagságban és változatos méretben.
Kiváló minőségű fátyolfóliák különböző méretekben.
Mezőgazdasági kisegítő eszközök, munkaeszközök, védőeszközök, öntözési anyagok változatos kínálattal.

Műtrágya és növényvédő szer kiszerelés

Saját importú, kizárólagosan forgalmazott termékek kis kiszerelésű gyártása, folyékony és szilárd halmazállapotúak is. Egyéb termékek bérkiszerelése megbízással, különböző mennyiségekkel és csomagolásokban.

Szaktanácsadás

Kertészeti és szántóföldi növénytermesztés tápanyagellátás, növényvédelem és termesztéstechnológiai komplett szaktanácsadása.

Szaktanácsadás kertészeti és szántóföldi kultúrákra:

 • Komplett kertészeti szaktanácsadás növényvédelem, tápanyagellátás és termesztéstechnológiára.
 • Talaj és öntözővíz minták átvétele laboratóriumi vizsgálathoz gazdaboltjainkban (Mórahalom, Zákányszék, Kistelek)
 • Laboratóriumi vizsgálatok adatainak részletes értékelése.
 • Vizsgálati eredmények alapján elvégzendő módosítások, recept korrekció készítése.
 • Tápoldat receptek készítése, tápoldatozási technológia összeállítása vízvizsgálat és talajvizsgálati eredmények alapján.
 • Komplett éves tápanyagellátási javaslat vizsgálati eredmények, vagy egyéb információk alapján.
 • Szántóföldi tápanyagellátási szaktanácsadás tápanyagszükséglet számítás és technológiai javaslat készítése komplett lombtrágyázási javaslattal, talajvizsgálati eredmények alapján.
 • Szántóföldi növények komplett növényvédelmi szaktanácsadása.

Az öntözővíz, valamint a szabályos talaj mintavételről részletesen olvashat a Talaj és vízminta vétel szabályai című szakmai anyagunkban.