Super S-450

Összetétel

Magnézium-oxid (MgO)5%
Kén (SO3)85%

Besorolás

Színetermészetes
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai célHiánybetegségek megelőzése, kezelése

A Super S-450 egy magnéziumos kénpótló lombtrágya rendkívül magas, összesen 90 % hatóanyag tartalommal. Kénhiány megelőzésében és kezelésében a legkézenfekvőbb lehetőséget nyújtja, amikor az növényállomány egyenletesen világoszöld. A kén a sejteket felépítő fehérjék alapanyaga, tehát nélkülözhetetlen és utólag pótolhatatlan. A kénhiány a növényen alig, a termésen azonban nagyon észrevehető, ezért érdemes inkább megelőznünk, mert a késői kezelés már szinte reménytelen.

Lombtrágyázás

A kén és magnézium jelentőségével összefüggő fotoszintézis és növekedés serkentésére, a hiánytünetek megelőzésére és minőségjavításra használjuk széles kőrben. Őszi szántóföldi kezelésekkel, például a repcénél a tápanyagellátás kiegészítésén túl a télállóság javítása is fontos szempont lehet. Az olajos növényeknél, kenyérgabonánál, illetve kénigényes kertészeti növényeknél a kezelések minőséget javító hatása közvetlen.

Kiemelt növények: szántóföldön repce, napraforgó és kalászosok, kertészetben a káposztafélék, különösen kínai kel, vöröshagyma és fokhagyma.

A Super S-450 kén lombtrágya felhasználása

Kultúra

Kijuttatás

Adagja; l/ha

Repce

őszi kezelés fagytűrésre, növényvédelemmel együtt

3-3,5

tavaszi kezelések, lombosodáskor és virágzáskor

3 + 3

Napraforgó

csillagbimbós állapottól

3-3,5

Kalászosok

őszi kezelés kénhiány megelőzés, fagytűrésre, erősítésre

3-3,5

tavasszal erősítésre, sikérnövelésre kalászhányáskor

3-3,5

Super S-450
Móraagro Kft