Smaragd Turbó Kötődésjavító

Összetétel

Kalcium-oxid (CaO)12%
Bór (B)70000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Kötődés javító

A Smaragd Turbó Kötődésjavító (korábban Rheobor) kalcium-borát hatóanyagával egy igazán speciális kötődést javító és kalcium pótló lombtrágya. A célirányos kezeléseket az intenzív növekedés alatt a virágzáshoz és terméskötődéshez igazítjuk.

Speciális kötésben lévő bór tartalmával tartós kötődést javító lombtrágya. Magas kalcium tartalma miatt a hiány megelőzésben komoly szerepe lehet minden kalcium hiányra érzékeny kertészeti és szántóföldi növényben.

A hagyományos bórtrágyákhoz viszonyított sokkal hosszabb hatástartama miatt a virágzást megelőző időszakban kijuttatható, és hosszabb virágzási ciklus alatt is képes folyamatosabb bór és kalcium ellátást biztosítani. A speciális kémiai kötés, a hosszabb hatástartam mellett a perzselési veszélye szinte minimális. Ismételt kezelésre akkor van szükség, ha korai, virágzás jóval megelőző  bór és kalcium pótlást végzünk.

Kiemelt növények kötődésjavítás szempontjából: paprikafélék, paradicsom, dinnyék, gyümölcsök, szőlő, repce, napraforgó, mag lucerna, szója, borsó, mustár.

Bórhiány megelőzésére és kalciumpótló kezelésre: gyökérzöldségek, káposztafélék, salátafélék, gyümölcsök, repce, cukorrépa.

Lombtrágyázás

A szántóföldi és kertészeti termesztés kötődésjavító és minőségjavító, valamint tápelem pótló bór-kalcium lombtrágyaként.

Kötődésjavító, száresősítő lombtrágya minden kultúrában fontos minőség és termésmennyiség javító. A virágzás kezdetétől kitűnő kötődésfokozó, és a kalcium feltöltéssel közvetlenül minőségjavító több kertészeti növénynél, mint saláták, káposztafélék, paprika, paradicsom, alma, stb., és szárerősítő a szántóföldi növényeknél. Biztonságos, mert perzselésmentes formában tartalmazza a bórt.

 

Smaragd Turbó Kötődésjavító
Rosier