Smaragd TNT Mg

Összetétel

Nitrogén (N)21,5%
Karbamid-nitrogén (UN)21,5%
Magnézium-oxid (MgO)3,3%
Magnézium kelátbannem
Kén (SO3)6,4%

Besorolás

Színezöld
Eltarthatóság3év
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd TNT Mg egy tartós hatású magnéziumos nitrogén oldattrágya. Perzselésmentes karbamid nitrogén hatóanyagának nagyobb része tartós hatású, lassan aktivizálódó és folyamatos ellátást biztosít és a legmagasabb dózisnál is kizárja a nitrogén sokk kialakulását. Minden növény növekedésének serkentésére, sárgulás megelőzésére és kezelésére alkalmas az intenzív növekedési fázisban. A gyümölcsök őszi nitrogén lombtrágyázására is javasolt különösen az erős terhelésű években.

A tartós hatást speciális nitrogén forma, a karbamid-formaldehid biztosítja, melyet magnézium és kén egészít ki. Jól keverhető, perzselési veszély nélkül a szokásosnál sokkal nagyobb töménységgel is kijuttatható lombtrágya.

Lombtrágyázás

Új lehetőség a nitrogén lombtrágyázásban a tartós, 3-4 hetes hatással, nagyobb nitrogén adag is kockázat nélkül kijuttatható. A karbamid, illetve annak a speciális formája, a karbamid-formaldehid perzselési kockázat nélkül hosszú, tartós hatást biztosít. Akár 5 % töménységgel is felhasználható a  növényvédelemmel egy menetben.

A kertészetekben 10-15 l/ha adaggal javasolt Smaragd TNT Mg magnéziumos tartós nitrogén kezelés. Szántóföldön a dózis 15-30 l/ha is lehet, ami nagyban megkönnyíti a nitrogén ellátás kiegészítését, hiszen legtöbbször nincs lehetőség a lombtrágya kezelések ismétlésére. Az így kijuttatott mennyiség azonban még egy jó közepes mennyiségű nitrogén fejtrágyázásnak is megfelel.

Kiemelt növények: szántóföldön az alacsony nitrogén ellátottságú kalászos állományokban, repcében tavaszi kezelésként. Kertészetekben a káposztafélék gyökeresedés utáni intenzív növekedésének ellátására. Gyümölcsösökben az erős termésű, terhelésű szezonban őszi kezelésként a terhelés miatt veszélyeztető téli fagy tűrésének javítására, a vesszők őszi tápanyagfeltöltésére.

 

Smaragd TNT Mg
Móraagro Kft