Mórasol 11-14-28+2MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)11%
Nitrát (NO3)2%
Ammónium (NH4)2,8%
Karbamid-nitrogén (UN)6,2%
Foszfor (P2O5)14%
Kálium-oxid (K2O)28%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Kén (SO3)21,7%
Vas (Fe)500ppm
Mangán (Mn)250ppm
Cink (Zn)125ppm
Réz (Cu)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színerózsaszín
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 11-14-28 egy káliumtúlsúlyos mikroelemes NPK öntözőműtrágya tápoldatozásra és lombtrágyázásra. Nitrát nitrogénnel készül, ezért a konténeres és hidrokultúrás növények tápoldatozására is alkalmas a szükséges mono műtrágyás kiegészítéssel. Alapvetően a megfelelő mennyiségű kalcium pótlására van szükség az ellátásnál.

Tápoldatozás

Komplett, tápoldatos ellátására akár hidrokultúrás termesztésben is talajon, konténeres és talaj nélküli termesztésben egyaránt. A recept kalcium és szükség szerint egyéb tápelem kiegészítését el kell végezni. 

Kiemelt növények: paradicsom, dinnye, tojásgyümölcs, pritamin és kápia paprika, szamóca, korai burgonya, stb, illetve egyéb káliumigényes kultúrák, mint szőlő, alma, szamóca, stb.

Lombtrágyázás

Érésgyorsító, minőségjavító lombtrágyázásra elsősorban folyamatosan érő kultúrákban, ahol a mikroelemek, nitrogén és egyéb tápelemek ellátására folyamatosan szükség van.

Kiemelt növények: az érés kezdetétől szükség szerint több ismétléssel a paradicsom, dinnye, tojásgyümölcs, pritamin paprika, fűszerpaprika és kápia paprika, gyökérzöldségek, kiemelten a tárolásra kerülők, szamóca, korai burgonya, stb, illetve egyéb káliumigényes kultúrák, mint szőlő, alma, szamóca, stb.

Rosier