Mórafert 15-5-20+2MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)15%
Nitrát (NO3)5%
Ammónium (NH4)10%
Foszfor (P2O5)5%
Kálium-oxid (K2O)20%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Kén (SO3)25%
Vas (Fe)200ppm
Cink (Zn)200ppm
Bór (B)5000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszaka
  • Őszi alaptrágya
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő
  • Tartalék tápanyag

A Mórafert 15-5-20 egy harmonikus összetételű mikroelemekkel dúsított  NPK műtrágya. Klórmentes, melegen granulált komplex, mely azonnal és folyamatosan oldódik. Alaptrágyaként is kiváló megfelelő foszfor ellátottságnál, illetve megfelelő starter kezelés mellett. Fejtrágyázásra harmonikus komplett fejtrágyázásra a növekedés és minőség egyidejű biztosításával használható.

Alaptrágyázás

Harmonikus, komplett mikroelemes alaptrágyázásra, 400-800 kg/ha kijuttatással hajtatásban és szabadföldön is a nitrogénigényes kultúrákban. Intenzív termesztésben megfelelő starter kiegészítést célszerű alkalmazni. tápanyagban szegény talajon intenzív termesztés előkészítéséhez 800-1200 kg/ha, tehát 8-12 dkg/m2 adaggal javasoljuk felhasználását. A káliumigényesebb kultúráknál vegyük figyelembe, hogy a termésérés időszakára megfelelő káliumszintet kell biztosítanunk megfelelő káliumtúlsúlyos fejtrágyázással.

Kiemelt növények: minden klórérzékeny kertészeti kultúrában javasolható komplett tápanyagellátás részeként, paprika, paradicsom, salátafélék, káposztafélék, gyökérzöldségek, levélzöldségek. Homoktalajon gyümölcsben, faiskolában és szőlőben is indokolt lehet a felhasználása.

Fejtrágyázás

Fejtrágyázásra 100-300 kg/ha adaggal a tápanyagmegosztás, a technológia felépítésének függvényében. Szabadföldi és hajtatott zöldségek, dísznövények, ültetvények tápanyag kiegészítésére még az intenzív növekedés alatt komplett ellátásként. A káliumigényesebb kultúráknál a termésérés előtti káliumban gazdag fejtrágyázást is el kell végezni a megfelelő minőség biztosításához.

Kiemelt kultúrák: elsősorban a nitrogén igényesebb zöldségfélék, paprika, salátafélék, uborka, káposztafélék és homok talajon lévő ültetvények, gyümölcsök, szőlő, faiskola, díszfák, díszcserjék.

Mórafert 15-5-20+2MgO+ME
Rosier