Káliumnitrát

Összetétel

Nitrogén (N)13,5%
Nitrát (NO3)13,5%
Kálium-oxid (K2O)46%

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai célÉrésgyorsító és minőség javító

Káliumnitrát WS forma a tápoldatozási technológia kiegészítő, vízoldható műtrágyája. Nevének megfelelően a klórmentes kálium mellett jelentős mennyiségű nitrogént tartalmazó műtrágya. Elsősorban a tápoldatozás kiegészítője, de lombtrágyaként is használható káliumtúlsúlyos műtrágya.

Tápoldatozás

Általában a tápoldat kálium tartalmának beállítására javasoljuk és használjuk, ami minkét törzsoldatban, tehát az "A" és "B" tartályban is oldható. Önállóan is használható a tenyészidőszak második felének kálium igényét kielégítő kezelésekre, illetve tápoldat kombinációkban a kálium arány növelésére.

A vegetatív túlsúly felé haladó állományok kezelésére elsősorban hajtatott és szabadföldi zöldségtermesztésben javasoljuk. Ekkor visszafogott öntözéssel, a szokásosnál nagyobb, 0,15-0,2 % töménységgel, 20-50 kg/ha adaggal végezhető tápoldatozás szükség szerint ismételve.

Termésérést segítő kezelésekre tápoldatozott zöldségben, gyümölcsösökben, szamócában és bogyósokban 50-75 kg/ha adaggal javasolt. Szükség szerint a kezelés megismételhető.

Kiemelt növények: Minden kertészeti kultúrában, csemegekukoricában a kálium igény, illetve kálium ellátás kivitelezésének függvényében.

Lombtrágyázás

Érésgyorsító, minőségjavító kezelésre javasolható zöldségfélékben, gyümölcsökben, ha a növekedést is fenn kell tartani. A töménység 1,0-1,5 %, de ennél magasabb is lehet alkalmas klímakörülmények esetén.

Kiemelt növények: tárolási káposztafélék, alma, őszibarack, szamóca és egyéb bogyósok, szőlő.

Káliumnitrát
Móraagro Kft